CD Křižovatky

Aby bylo zdokumentování CD Křižovatky kompletní, musíme se vrátit v čase trochu zpět. Ještě ve staré sestavě (Mira, René, Tonda a Milan) chceme popohnat natáčení kupředu a tak Milan osloví Vaška (bubeník), který má za úkol nahrát bicí v té době do čtrnácti písní. Vašek souhlasí, ale pikantností je, že má jen elektronické bicí a ve studiu se musí nahrávat na klasické. Jak z toho ven? Takže 15.1. 2021 vyrážím do půjčovny pro bicí a ve tři hodiny už se scházíme ve studiu. Než je vůbec hotová zvuková zkouška a vše kolem, je skoro pět hodin. A najednou se začínají dít velké věci. Vašek „nabouchá“ do všech čtrnácti songů bicí za čtyři hodiny napoprvé a je prakticky hotovo. Tento kousek ocenil i Rikki a s výsledkem jsme maximálně spokojení.

Během řízení o ochranné známce a rozdělení CD na půl, již nová sestava (Mira, Mira K., Tom a Dejv), nezahálí. Ve zkušebně se ladí již vzniklé songy a vybíráme zbývající, aby album bylo kompletní. Píseň „Ztracená“ se nám nedaří doladit. Během jednoho z večerů si píši s kamarádem Pavlem, který hraje v cimbálové kapele na housle, jestli by neměl chuť nahrát do dvou písní housle. A to byla, jak se říká, ta správná ingredience. 26-27.11. 2021 vyrážíme natáčet do Palby Records další songy a ve dvou dnech máme hotové další čtyři písně, kde se do procesu zapojila kamarádka Renča, která nazpívala Signály a Pavel, který nahrál housle do „Dcery nenávisti“ a “ Ztracené“.

Stále ještě během COVIDU hledám další ingredienci do rozdělaných songů a díky Pavlovi je dodá zpěvačka Míša. Scházím se s ní v kavárně v Brně a vyložím ji své představy a 6.2. 2022 jedeme do studia. Zkušená Míša si počíná perfektně a za pár hodin je hotovo. Z výsledku máme všichni radost.

Úkol je jasný vybrat poslední dva songy a nahrát je včetně bicích. V té době jezdí Míra K. ke mě domů a vznikají poslední dvě písně „Dopis na rozloučenou“ a „Moje druhá žena“. 19.7. se vydáváme s Dejvem nahrát bicí do posledních písní. Vše jde hladce a tak stiháme i kytary a zpěv do některých songů. Vůbec poslední akce ve studiu Palba se koná 29.7. a tou je nazpívat poslední songy a to „Insane“ „Čtyři ráno“ Dopis na rozloučenou“ a „Nymfoman“.

V následné době se Rikki (studio Palba) osamostatňuje a stěhuje sólo studio do Olomouce. 3.8. se tam scházíme a aranžujeme všechny detaily, včetně efektů do všech songů. Kdo nezažil, těžko pochopí, co vše obnáší závěrečný mastering. Takže začátkem listopadu je hotovo a můžeme vybírat potisk CD Křižovatky.